Affiliates maken gebruik van SEO

By | september 29, 2016

Ook door affiliate partijen wordt er geoptimaliseerd door zoekmachines, zo worden de adverteerders ook sneller gevonden. De adverteerders doen aan affiliate marketing, dit houd in dat zei hen producten etaleren bij andere websites om zo tot meer aankopen te komen. Deze andere websites noemen we publishers en die maken zeer veel gebruik van SEO, dit kan ook gevaarlijk zijn wanneer dit niet goed wordt toegepast en daarmee kan het jouw webshop schaden. Ook gebeurt er dat er publishers nog heel weinig gebruik maken van SEO, daarvoor schrijven we in dit artikel een paar SEO tips die in een middag zijn te wijzigen.

Content

Kies voor bepaalde zoekwoorden waar de publisher op gevonden wilt worden, deze moeten natuurlijk wel associëren met jouw producten. Wanneer deze zoekwoorden bekend zijn, moeten deze terug komen in de website zelf. Denk bijvoorbeeld aan de teksten en kopjes op de webpagina zelf. Ook wil jij deze zoekwoorden terug vinden in jouw advertenties op de website van de publisher. Zorg er dus voor dat je de goede banners met teksten aan lever.

Vernieuw

Probeer ook pagina’s te vernieuwen die al een tijd geen vernieuwde content heeft gehad. Ook is een blog erg handig om jouw website vernieuwend te houden. Daarmee dwing je namelijk jezelf met het schrijven van een artikel.

Linkbuilden

Vermijd het linken tussen jouw website en de publishers, dit wordt door Google vaak gezien als spam, houdt het dus bij de affiliate links zelf. Probeer wel natuurlijke links naar jouw website te krijgen, heb jij met nog meer partners samen gewerkt? Vraag of zij een link naar jouw website kunnen plaatsen.

Techniek

Snelheid van de website is ook erg belangrijk voor Google, zorg dus voor een goede en snelle hosting. Ook wordt er vaak voorrang gegeven op websites die een https verbinding hebben, dit betekent dat de website extra beveiligd is, dit zal niet alleen Google maar ook je klanten erg waarderen.