Bereik je doelen met de juiste kleding

By | maart 30, 2017

Heb je wel eens een succesvolle zakenman in een niet goed passend pak gezien, of met een kreukelig overhemd? Ik durf te wedden dat dat zulke mannen nooit slecht verzorgd op de zaak verschijnen! Kleding maakt de man! Dit is misschien wel één van de meest kloppende gezegdes die ik ken. Succesvolle mannen zien er vaak netjes en zeer modieus uit. Zij vinden aandacht besteden aan hun kleding belangrijk omdat zij uiterlijke vertoning belangrijk vinden. Goede mode zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en je zelfverzekerd over komt.

Het effect dat je bereikt met een kleur overhemd

Uitgewezen is dat je met de kleur van je kleding een bepaald effect kunt bereiken bij je klanten en collega’s. Blauwe overhemden zijn bijvoorbeeld een vaste waarde in de professionele en zakelijke omgeving. Kleurspecialisten beweren dat een blauwe kleur, rust en kalmte uitstraalt. Ondanks blauwe overhemden minder formeel of neutraal lijken dan witte overhemden kunnen ze een hele sterke persoonlijkheid geven aan de man die ze draagt. Blauwe overhemden zijn zeer geschikt voor het leiden van een vergadering of het geven van een speech. Is het de bedoeling dat je macht uitstraalt in een gesprek met een belangrijke klant, dan kun je beter een helder wit overhemd dragen.

Blauwe overhemden combineren goed

Ondank je misschien niet meteen zal denken aan een blauw overhemd is dit toch niet zo’n verkeerde kleur. Blauwe overhemden zijn zeer goed te combineren met allerlei andere kleuren. Vaak worden donker blauwe overhemden geadviseerd bij zachte kleuren zoals grijs, wit en lichtroze. Kies je voor een lichtblauw hemd dan worden de mogelijke kleurcombinaties nog veel uitgebreider. Lichtblauw past eigenlijk bij alle kleuren.

De look creëer je door het model van je overhemd

Niet alleen de kleur van het overhemd zorgen voor een bepaalde uitstraling, ook het model van het hemd. Kies je bijvoorbeeld voor een regulair fit, een modern fit of een slim fit model? Daarnaast heeft ieder merk overhemd zijn eigen kenmerken. Je hebt overhemden met een dubbele manchet, korte mouw of borstzakje. Al deze kenmerken bepalen je look! Een van de bekendste merk overhemden is Circle of Gentlemen Deze shirts zijn zeer comfortabel en van prachtige kwaliteit!