Doelen behalen door het juiste overhemd te kiezen?

By | juni 11, 2019

In de succesvolle zakenwereld, waar de targets gehaald worden en waar ze de doelen bereiken, zie je zelden tot nooit slecht geklede mannen. Over smaak en kleur valt te twisten maar over kreukels of te kleine / te grote kleding niet. Succesvolle mensen lijken meer aandacht te besteden aan hun kledingkeus. Zij vinden uiterlijke vertoning belangrijk. Goede mode zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en zelfverzekerd over komt. Tijdens het sluiten van belangrijke deals of het houden van ingewikkelde presentaties komt dit goed van pas!

Het effect van kleuren

De kleur van je kleding kan een bepaald effect teweeg brengen. Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door een kleur! Rood bijvoorbeeld verhoogt de hartslag en de ademhaling en werkt stimulerend en activerend. En geel stimuleert het brein, denkproces en het zenuwstelsel.

Kies de juiste kleur overhemd

De wetenschap over de kleuren wordt handig gebruikt door de succesvolle mannen. Zij kiezen veelvuldig voor blauwe overhemden omdat deze kleur wordt geassocieerd met betrouwbaarheid, status en stabiliteit. Ook wit is een “kleur” die deze mannen graag laten terugkomen in hun overhemden. Wit staat voor kalmte, helderheid en perfectionisme.  

Kleuren combineren

Je kunt nog zo’n mooi of leuk overhemd aantrekken, als de rest van je kleding daarmee vloekt sla je de plank volledig mis. Kleuren combineren is niet heel erg moeilijk, je kunt er zelfs tools van vinden op het internet als je het zelf niet kan inschatten. Enkele eenvoudige regels zijn er wel. Kies je voor een donker overhemd, kies dan de rest van je kleding in een lichte kleur. Kies je voor een licht overhemd, kies dan een donker jasje of broek.

Pasvorm geeft je persoonlijkheidNiet alleen de kleur van het overhemd zorgen voor een bepaalde uitstraling, ook het model, de pasvorm van het hemd is erg belangrijk. Er is vandaag de dag voor ieder postuur een perfect overhemd te koop. Kies een pasvorm die bij jouw lichaam past voor het beste effect!