Een stevige online aanwezigheid is een vorm van gratis adverteren

By | juni 30, 2016

Veel ondernemers en organisaties zijn vooral met hun kerntaken bezig. Dit is begrijpelijk: het leveren van goed werk resulteert in tevreden klanten en hopelijk ook in mond op mond reclame. In het digitale tijdperk is het echter van levensbelang om ook voldoende aandacht te besteden aan uw online aanwezigheid. Het verwaarlozen van een goede online aanwezigheid kan ervoor zorgen dat u, ondanks goede resultaten en bewezen kwaliteit, terrein verliest aan een concurrent die hier wel actief mee bezig is. Aandacht voor een goede online aanwezigheid is te beschouwen als een vorm van gratis adverteren via internet.

Aandachtspunten voor een goede online aanwezigheid

Een goede online aanwezigheid bestaat uit meer dan alleen een kwalitatieve en zoekmachinevriendelijke website. Vertegenwoordiging op andere websites speelt ook een belangrijke rol. Om uw rang in de zoekmachineresultaten te verbeteren, is het belangrijk dat andere kwalitatieve websites naar u linken. Online bedrijvengidsen bieden vaak de mogelijkheid voor gratis adverteren door opnemen van een bedrijfsvermelding of het doorplaatsen van blogs, persberichten en updates.

Gratis adverteren door lokale vertegenwoordiging

Ook voor ondernemers die vooral zaken doen in hun eigen woonplaats of regio is het belangrijk om tijd te investeren in online zichtbaarheid. De laatste Google updates besteden bijzondere aandacht aan lokale vertegenwoordiging. Concreet betekent dit dat lokale bedrijven met een goede online aanwezigheid worden bevoordeeld. Wanneer iemand in uw regio, al dan niet mobiel, zoekt naar een bepaald product of een specifieke dienst, ziet de zoeker als eerste het lokale bedrijf met de beste positie in de zoekmachine.

Een onmisbaar onderdeel van een goede online strategie is het inzetten van social media. Wanneer u ook via social media contact onderhoudt met tevreden klanten, kunnen zij door uw berichten te liken of te delen fungeren als ambassadeurs voor uw organisatie. Ook dit is een concrete vorm van gratis adverteren.

Het werken aan een goede online aanwezigheid is geen eenmalige actie, maar vraagt continue tijd en aandacht. Wanneer u structureel aandacht besteed aan uw online aanwezigheid, resulteert dit uiteindelijk in een groeiende naamsbekendheid en klantenkring op regionaal, nationaal en wellicht zelfs internationaal niveau.

Kijk BV eens naar: Nederlandinbedrijf.nl