Gaat u een re-integratie traject in na ziekte?

By | mei 17, 2018

Wanneer een werknemer ziek is en het onduidelijk is hoe lang dit gaat duren, gaat u als werknemer en werkgever een re-integratietraject in. Hierbij zorgt de werkgever met de werknemer ervoor dat hij of zij zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Bij de re-integratie zijn er taken en plichten en kunt u hulp krijgen van het UWV. Hoe dit allemaal werkt hebben we voor u uitgewerkt.

De taken en plichten

Bij een re-integratie zijn verschillende partijen betrokken, elke partij heeft zijn eigen taken of plichten. Een werknemer speelt de belangrijkste rol, hij is verplicht om aan de re-integratie mee te werken. Dit kan bijvoorbeeld door een cursus te volgen of tijdelijk ander werk te accepteren binnen het bedrijf. Als werkgever moet u er alles aan doen om te zorgen dat de werknemer weer aan het werk gaat. In eerste instantie binnen het bedrijf en daarna erbuiten. Er moet aangetoond kunnen worden dat er alles aan gedaan is om de werknemer weer aan het werk te krijgen om voor de WIA in aanmerking te komen. Een bedrijfsarts of de arbodienst kunnen hierbij helpen, deze moeten worden ingeschakeld door de werkgever. Er wordt bij deze arts namelijk een plan gemaakt met de werknemer rondom de re-integratie.

De die u kunt krijgen van het UWV

De werkgever is verantwoordelijk voor de re-integratie van de werknemer. Het UWV kan wel in bepaalde gevallen helpen door het geven van vergoedingen of een oordeel als de re-integratie vastloopt. Een werkgever kan een vergoeding ontvangen wanneer hij een werknemer in dienst houdt met een ziekte of handicap. Dit is een vergoeding voor niet-meeneembare voorzieningen als een aangepast toilet. Het zijn dus eigenlijk speciale hulpmiddelen die het bedrijf normaal gesproken niet heeft. De werkgever krijgt deze vergoeding niet wanneer de ondersteuning al is gekocht voor de re-integratie van de werknemer. Het UWV werkt namelijk samen met vaste leveranciers voor de hulpmiddelen.