Drie beroepen met de meeste baankans in 2020

Drie beroepen met de meeste baankans in 2020

19/05/2020 Uit Door admin

De banenmarkt verandert jaarlijks. Met name tijdens de coronacrisis is er een drastische verandering te zien in banen waar veel vraag naar is. Mocht je op zoek zijn naar een baan dat valt binnen je expertise of naar een baan waar je voor wilt gaan studeren, dan moet je deze blog zeker lezen. Wij benoemen de belangrijkste banen van 2020 op basis van de nationale beroepengids.

Logistiek medewerker

Dit zal misschien geen verassing zijn. Doordat veel mensen, wegens de coronacrisis thuis zitten bestellen zij vaker en is er vanzelfsprekend meer vraag naar logistieke medewerkers. In 2020 is de baankans volgens de nationale beroepengids erg groot. Het is een variërende branche met verschillende functies van magazijnmedewerker tot medewerker in productiebedrijven. 

Verpleegkundige 

Ook de verpleegkundige mag niet ontbreken in deze lijst. De extra vraag valt nu extra op door de coronacrisis. Een verpleegkundige is een erg breed beroep. Het belangrijkste wat je doet als verpleegkundige is mensen ondersteunen die een medische behandeling ondergaan en de verpleegkundige zorgt voor een goede verzorging en begeleiding. Verpleegkundigen werken hierdoor niet alleen in ziekenhuizen, maar ook ouderentehuizen en vaak ook in  huisartsenpost. Zoals dit jaar heeft bewezen zijn verpleegkundigen één van de belangrijkste mensen in Nederland. 

Eerstegraads docent

Dit is een erg vaag begrip, maar is daardoor erg breed. Deze docenten zijn bevoegd om vakken te geven die passen binnen hun expertise, als wiskunde, Nederlands en Geschiedenis. Zij geven les op de middelbare school en dragen bij aan de ontwikkeling van jongeren. Zij zorgen voor het begeleiden van scholieren en zorgen ervoor, dat zij hun weg vinden naar volwassenheid. Natuurlijk past bij dit beroep ook verantwoordelijkheden als toetsen voorbereiden en nakijken, surveilleren en ga zo maar door. 

Tip: Mocht je op zoek zijn naar jouw ideale beroep, doe dan de beroepskeuzetest