Hoogwerkers en heftrucks: kies het juiste type voor uw bedrijf…

Hoogwerkers en heftrucks: kies het juiste type voor uw bedrijf…

17/03/2023 Uit Door admin

De logistieke wereld heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt. Een van de belangrijkste veranderingen is de toename van het interne transport. Elektrische Heftruck en hoogwerkers komen steeds vaker voor in magazijnen, werven en logistieke centra. In dit blog gaan we kijken waar u op moet letten bij de aanschaf.

 

Hoe kiest u het juiste type heftruck voor uw magazijn?

Bij het kiezen van het juiste type heftruck Oldenzaal voor uw magazijn zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Gewichtscapaciteit: Bepaal het maximale gewicht dat de heftruck moet kunnen tillen en verplaatsen. Dit hangt af van de aard van de lading die u in uw magazijn heeft.
 2. Hoogte: Overweeg de hoogte van de stellingen en rekken in uw magazijn. Kies een heftruck die voldoende hoogte kan bereiken om ladingen veilig te tillen en op te slaan.
 3. Aandrijving: Heftrucks zijn er in verschillende soorten aandrijvingen, waaronder elektrisch, gas en diesel. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Elektrische heftrucks zijn bijvoorbeeld stil en schoon, maar hebben een beperkte looptijd. Gas- en dieselheftrucks hebben daarentegen een grotere actieradius, maar produceren meer geluid en uitlaatgassen.
 4. Banden: Heftrucks zijn er met verschillende soorten banden, zoals massieve banden, luchtbanden en polyurethaanbanden. Massieve banden zijn bijvoorbeeld geschikt voor binnengebruik omdat ze geen sporen achterlaten, terwijl luchtbanden beter zijn voor buitengebruik omdat ze de schokken beter opvangen.
 5. Ruimte: Overweeg de grootte van uw magazijn en de manoeuvreerbaarheid van de heftruck. Kies een heftruck die geschikt is voor de beschikbare ruimte en die voldoende wendbaarheid heeft om veilig door het magazijn te manoeuvreren.
 6. Bediening: Bekijk de ergonomie en bedieningselementen van de heftruck. Het is belangrijk dat de bestuurder zich comfortabel en veilig voelt tijdens het werken met de heftruck.

Door rekening te houden met deze factoren, kunt u het juiste type heftruck kiezen voor uw magazijn en zorgen voor een veilige en efficiënte werkomgeving.

 

Hoe kiest u de juiste hoogwerker voor uw magazijn

Als u een hoogwerker nodig heeft voor uw magazijn, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om de juiste keuze te maken. Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste hoogwerker voor uw magazijn:

 1. Hoogte: Meet de hoogte van de hoogste stelling in uw magazijn en voeg daar een meter of twee aan toe. Dit is de minimale hoogte die de hoogwerker moet kunnen bereiken.
 2. Gewicht: Controleer het maximale gewicht dat de hoogwerker kan tillen. Zorg ervoor dat dit gewicht voldoende is voor de zwaarste ladingen die u moet tillen.
 3. Afmetingen: Let op de afmetingen van de hoogwerker. Zorg ervoor dat deze past in de paden en gangen van uw magazijn. Houd ook rekening met de grootte van de ladingen die u moet tillen.
 4. Type hoogwerker: Er zijn verschillende soorten hoogwerkers beschikbaar, zoals schaarhoogwerkers, knikarmhoogwerkers en telescoophoogwerkers. Kies het type dat het beste past bij uw behoeften en de configuratie van uw magazijn.
 5. Aandrijving: Bepaal of u een elektrische hoogwerker, een diesel- of benzinehoogwerker nodig heeft. Een elektrische hoogwerker is stil en milieuvriendelijk, terwijl een diesel- of benzinehoogwerker geschikt kan zijn voor ruwe buitenomgevingen.
 6. Veiligheid: Zorg ervoor dat de hoogwerker voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en dat uw personeel voldoende getraind is in het gebruik ervan.
 7. Service en onderhoud: Controleer of de hoogwerker gemakkelijk te onderhouden is en of er goede service- en onderhoudsdiensten beschikbaar zijn.

Door rekening te houden met deze factoren kunt u de juiste hoogwerker kiezen die past bij uw behoeften en veiligheidsvoorschriften in uw magazijn.