Wees creatief, maak een videosollicitatiebrief

By | maart 10, 2017

Tegenwoordig wordt het steeds populairder voor sollicitanten en voor werkgevers in plaats van een sollicitatiebrief een videosollicitatiebrief te maken of te vragen. Voornamelijk voor horeca vacatures is dit steeds meer een must. Het biedt de werkgever namelijk veel meer informatie over de sollicitant, namelijk de lichaamshouding. Zoals velen weten geeft non-verbale communicatie meer informatie weer dan verbale informatie, in dit geval de sollicitatiebrief. Lichaamshouding, handen gebaren en ogen geven veel meer weer dan een geschreven tekst. Daarnaast is het niet alleen een grote voordeel voor de werkgever, maar ook voor de sollicitant, hij/zij kan namelijk echt laten zien waarom ze geschikt zijn voor de functie. Door enthousiasme, veel oogcontact bereikt men namelijk veel meer dan een levenloze sollicitatiebrief. Het wordt in de meeste gevallen nog creatief gezien als men een videosollicitatiebrief insturen in plaats van een sollicitatiebrief, en biedt zeker ook meer onderscheidingsvermogen van de andere sollicitanten. Maar waar moet je allemaal op letten als je een videosollicitatiebrief instuurt? Hieronder geven wij een paar tips wat je helpt bij het maken hiervan.

Tip 1: Beschik over de juiste apparatuur

Kies voor een goede kwalitatieve videocamera, of smartphone met veel pixels. Het is namelijk belangrijk dat je een scherp beeld hebt en duidelijk te horen bent.

Tip 2: Neem de video op in een neutrale omgeving

Kies voor een neutrale omgeving, zonder drukke patronen of rondslingerende kleding. Dat komt namelijk niet professioneel over.

Tip 3: Wees je zelf

Probeer niet anders voor te doen dan wie je daadwerkelijk bent, de werkgevers komen er namelijk altijd wel achter dat je niet zo assertief bent dan je aangaf in je video. Probeer daarnaast wel in te spelen op de gewenste functie-eisen.

De laatste tip is google voorbeeld videosollicitatiebrieven, hiermee kan je snel zien hoe je dit het beste aan kunt pakken.