Wilt u BHV oproepsystemen in uw bedrijf?

By | mei 17, 2018

Wanneer er een bedrijfsongeval plaatsvindt in het bedrijf is het belangrijk dat er snel iemand ter plaatse is die hulp kan verlenen en hiervoor bevoegd is. Dit is vaak een BHV-er. Een BHV-er is iemand die een cursus heeft gedaan om deze bedrijfshulpverlening uit te kunnen voeren. Deze BHV-er draagt een systeem waarmee hij of zij snel opgeroepen kan worden.  BHV oproepsystemen zijn systemen die de bedrijfshulpverlening op een snelle en efficiënte manier alarmeert. Dit zodat de hulpverlener snel ter plaatse kan zijn.

Wat houdt BHV in?

De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Het is de hulp die wordt verleend in bedrijven bij een ongeval waarbij de veiligheid en gezondheid van de werknemers bedreigd kunnen worden. Om BHV-er te worden, moet er een cursus worden gedaan. Tijdens deze cursus leren de bedrijfshulpverleners om een beginnende brand te bestrijden, eerste hulp te verlenen en personen uit een pand te evacueren. Wanneer iemand alleen een EHBO-diploma heeft is diegene nog geen BHV-er. BHV oproepsystemen helpen de BHV-er om op tijd bij het ongeval te zijn.

Soorten systemen

Er zijn verschillende soorten BHV oproepsystemen of piepersystemen. Zo zijn er eenvoudige systemen waarbij de alarmeringen worden getoond door middel van een LED lichtje of op een klein schermpje de melding binnenkomt. Op dit schermpje staat dan bijvoorbeeld een cijfercode. De betekenis van de cijfercode wordt dan afgesproken met de BHV-ers zodat ze weten wat de melding inhoudt. Ook zijn er BHV oproepsystemen met een mogelijkheid tot het versturen van een tekstbericht. Dit tekstbericht kan dan verstuurd worden vanaf een centrale plaats naar alle BHV oproepsystemen. Het kan via een sneltoets of een toetsenbord wat meegeleverd wordt. Als laatste zijn er ook systemen die toegang hebben tot de locatie of een koppeling kunnen maken met automatische vertalingen van andere zorgsystemen.