Corporate presentatie laten maken door een PowerPoint bureau

Corporate presentatie laten maken door een PowerPoint bureau

18/08/2020 Uit Door admin

Wie is ditmaal de gelukkige winnaar? Met andere woorden; wie krijgt de begerenswaardige opdracht om een PowerPoint presentatie te maken voor het personeel of stakeholders? Zijn er strakke regels bij dit soort presentaties vastgelegd, of krijgt de werknemer ruime vrijheid in deze klus? Zo wordt het publiek misschien wel verrast met clipart dat bijzondere kartels aan de randen heeft, omdat de resolutie te laag is. Een ingedeukt logo mag uiteraard niet ontbreken, het blijft herkenbaar toch? Een corporate presentatie laten maken is zeker geen overbodige luxe. Waarom het design uitbesteden aan een PowerPoint bureau vaak meer oplevert dan het kost leggen we uit op deze pagina.

Waarom een corporate presentatie laten maken?

De release van PowerPoint in 1987 heeft de manier waarop presentaties worden uitgevoerd voorgoed veranderd. Ondanks de ruim dertig jaar ervaring met presentatiesoftware, dit programma van Microsoft maar ook Apple Keynote, Google Slides, Prezi en andere producten, worden nog steeds dezelfde fouten gemaakt door ontwerpers. Of beter gezegd, werknemers van een organisatie die gevraagd worden een presentatie te houden. Wanneer een computer niet werkt wordt de ICT afdeling ingeschakeld, bij stroomuitval komt een elektricien langs. Misschien wordt het tijd om ook die corporate presentatie te laten maken door een ervaren PowerPoint Bureau. Zij zorgen ervoor dat de boodschap kort en duidelijk gevisualiseerd wordt, ter ondersteuning van het verhaal dat de presentator of keynote spreker vertelt.

Kun je beter een corporate presentatie uitbesteden?

De voorbeelden in de eerste alinea met korrelige plaatjes, ingedeukte logo’s, en letters die nergens in de huisstijl vermeld worden zal iedereen bekend voorkomen. Het is zelfs zo universeel dat er regelmatig wordt verondersteld dat PowerPoint een heel beperkt programma is. Of dusdanig ingewikkeld dat je moet accepteren dat de façade scheuren en barsten vertoont. Toch is dit vooroordeel onterecht, in de handen van een professioneel PowerPoint bureau wordt snel duidelijk welke potentie er schuilt in iedere slide. Dit zijn enkele voorbeelden van een professional aan de knoppen:

● Een presentatie in de huisstijl van de onderneming.
● Correct gebruik van lettertypes, afbeeldingen en logo’s.
● Visuals die niet de aandacht afleiden van de boodschap die uitgedragen wordt.
● Koppeling met reclame campagnes en andere vormen van kruis promotie.
● Complexe animaties voor de ‘wow’ factor, of ter illustratie van complexe informatie.
● Teksten die duidelijk leesbaar zijn voor het gehele publiek.
● Complexe interactie mogelijkheden die eenvoudig door de presentator te bedienen zijn.
● Integratie van video, weblinks en andere media types.

Vaak lopen presentaties van slide tot slide, terwijl met geavanceerde mogelijkheden zoals menu’s, branching en complexe animaties een veel dynamischer resultaat bereikt kan worden. Daarnaast is het mogelijk om diverse media toe te voegen. Het is heel praktisch dat het mogelijk is om YouTube filmpjes in de presentatie op te nemen, maar bij een offline presentatie werkt deze slide niet meer. Dit zijn het soort praktijksituaties waar een gespecialiseerd PowerPoint bureau je voor zal behoeden.

Last werknemers doen waar zij echt goed in zijn door de corporate presentatie uit te besteden.