Lees deze ICT-tips voor jouw bedrijf!

Lees deze ICT-tips voor jouw bedrijf!

14/04/2020 Uit Door admin

ICT is een must-have voor bedrijven. We kunnen niet meer zonder. Zonder ICT zouden er namelijk veel bedrijven niet meer kunnen bestaan. Denk bijvoorbeeld maar eens aan beurshandelaren die computers en internet nodig hebben om de beurs te kunnen volgen, maar denk ook zeker aan de kleine bakkerij op de hoek waarbij mensen via de website brood kunnen bestellen. Mailtjes komen binnen, moeten beantwoord worden en via software moet de boekhouding worden gedaan. Kortom, ICT is onmisbaar geworden. In deze blog bespreken we een aantal tips die voor iedere ondernemer handig zijn:

  1. Werk in de cloud

De cloud is de toekomst. Werk online tegelijkertijd aan dezelfde bestanden. Werk sneller en effectiever en bespaar op je kosten. Kortom, kies voor de cloud.

  1. Werkplekbeheer uitbesteden

Heb je een nieuwe medewerker en moet deze kunnen inloggen op je systemen? Dan moet er een account aangemaakt worden, gegevens moeten ingesteld worden, et cetera. Dat kost jou als ondernemer teveel tijd. Besteed werkplekbeheer uit aan een specialist zoals SmootVision (website)

  1. Security op orde

Zoals we stelden wordt ICT steeds belangrijker voor bedrijven. Dat houdt ook in dat je afhankelijk wordt van ICT. Zorg dat je security op orde is. Zorg voor goede virusscanners en sterke wachtwoorden, dat is de basis voor een goede security.

  1. Update regelmatig

In lijn met de vorige tip is het belangrijk om regelmatig je software te updaten. Zorg altijd voor de meest recente versie. Uiteraard wil je gebruik maken van nieuwe features, maar je wilt dat je ook zo veilig mogelijk kunt blijven werken, updaten dus!