Wat kan ik met Kaizen?

Wat kan ik met Kaizen?

23/12/2019 Uit Door admin

Kaizen is een term uit de Lean Six Sigma methodiek. Kaizen is ooit bedacht door Masaaki, hij schreef hier een boek over. Hij liet lezers van het boek zien wat de verschillen zijn van verandermanagement in de Westerse wereld en de Aziatische wereld. Dit is op zich niet zo interessant, wel zijn er heel veel dingen uit het boek gehaald waar vandaag de dag erg veel tijdsverspilling door wordt vermeden. In dit artikel gaan wij dieper in op wat Kaizen is en hoe u dit in uw eigen bedrijf kunt implementeren. Werkt u in een bedrijf of bent u een ondernemer? Lees dan dit artikel en haal er dingen voor uw bedrijf uit!

Ieder bedrijf wilt continu verbeteren

Het begrip Kaizen betekent ‘continu verbeteren’. Dit wil eigenlijk ieder bedrijf wel, toch lukt het weinig bedrijven. Waarom? Omdat bedrijven vaak te moeilijk denken als het gaat om Kaizen en Lean Six Sigma in het algemeen. Wij adviseren u daarom altijd om stapsgewijs aan de slag te gaan. Bekijk daarom eerst wat de probleemstelling is. Vanuit daar kunt u kijken waar de pijn punten liggen. Kunnen bijvoorbeeld de levertijden korter of is de kwaliteit verhogen een beter doel? Aan de hand hiervan kunt u oplossingen gaan bedenken en deze implementeren. Vaak kunt u hierin begeleid worden door een instituut dat hierin gespecialiseerd is.

Hoe gaat u Kaizen toepassen?

Nu denkt u misschien: leuk dat Kaizen, maar hoe kan ik dit goed toepassen in mijn bedrijf zonder dat ik hier verstand va heb? Deze vraag horen wij wel vaker. Het is daarom goed om eens te informeren bij bedrijven die mensen opleiden op het gebied van Lean Six Sigma en kaizen. Vaak kunnen zij u ook begeleiden bij een traject om Kaizen te implementeren. Ga daarom eens op zoek naar een opleider op het gebied van Kaizen en Lean Six Sigma.